Hlavní obsah

Kněz na Slovensku zneužíval 13letou dívku. Dostal podmíněný trest

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Okresní soud v Dolném Kubínu odsoudil v úterý kněze Františka Ondreka za zneužívání nezletilé dívky k tříletému trestu se čtyřletým odkladem. Dívka, kterou kněz zneužíval, nízký trest nechápala a rozplakala se.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Soudkyně okresního soudu souhlasila s návrhem prokuratury a schválila dohodu o vině a trestu. Televize Markíza k případu upozornila, že šlo o několikaleté sexuální zneužívání nezletilé a kněz se oběti nikdy neomluvil.

„Z fary na Oravě kněze přemístili na východ Slovenska a v současnosti už není v kněžské službě,” uvedla televize.

Dívka řekla, že kněz (a zároveň učitel) ji začal zneužívat ve třinácti letech a pokračovalo to celé tři roky. Zpočátku se setkávali jen na vyučování ve škole, ale pak i na faře.

„Vozil ji autem, líbal ji a ve čtrnácti letech měli na faře první pohlavní styk,” dodala Markíza. Po aktu ji pak kněz pravidelně posílal ke zpovědi k jinému faráři.

Církev to věděla, policii to neřekla

Vedení církve upozornil na případ jiný kněz. Církev vedla vlastní vyšetřování a policii nic neoznámila. Na to, co se na faře dělo, upozornil až otec jiné oběti.

Zneužívaná dívka řekla, že ví o dalších dvou obětech zmíněného Ondreka, ale ostatní dívky se bojí promluvit.

Smutná čísla v ČR. Polovina pachatelů znásilnění dostane podmínku, u sexuálního zneužití 86 procent

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám