Hlavní obsah

Kapitána Jaku-42 pohřbili do špatného hrobu, museli ho exhumovat

Právo, sw

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepříjemný přehmat ještě více ztrpčil život pozůstalým po pilotech zříceného letounu Jak-42. Ukázalo se totiž, že kapitán Andrej Solomencev byl kvůli chybě při identifikaci pohřben do hrobu druhého pilota Igora Ževelova. Informoval o tom server Life.ru

Foto: Denis Sinyakov, Reuters

Trosky letadla v ruské Jaroslavli

Článek

K záměně zřejmě došlo kvůli tomu, že zdrcená vdova po Ževelovovi chybně označila ostatky druhého pilota. Ty pak byly pohřbeny 11. září. Na omyl přišli pozůstalí kapitána letu. Ti poznali, že před sebou nemají Solomencevovo tělo.

Vyšetřovatelé tedy rozhodli o exhumaci kapitánových ostatků, které pak byly znovu pohřbeny ve správném hrobě. Těžké chvíle čekaly i vdovu po druhém pilotovi, která se se svým mužem musela loučit dvakrát.

„Mohli prostě všem odebrat vzorky DNA, aby to (ostatky) lidi nemuseli vidět,“ řekla serveru bývalá letuška Viktorija Sagarová, která všechny členy posádky Jak-42 dobře znala.

„Teď už je vše v pořádku, piloty pohřbili znovu. Leží vedle sebe,“ sdělila podle serveru vyšetřovatelům vdova po Ževelovovi.

Matka kapitána jí ani nikomu jinému nepříjemný přehmat nevyčítá. „Přežili jsme to, se Ževelovými jsme vše urovnali a Andrjušu jsme 18. září pohřbili. Nikomu tedy nic nezazlíváme,“ řekla serveru Ljudmila Solomencevová. „Už jsme vše vyřešili, vše je v pořádku,“ dodala.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám