Hlavní obsah

Kanovník essenského biskupství zaplatil za sex šestnáctiletému

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Essen
Aktualizováno

K pokutě ve výši 14 000 eur byl v Německu odsouzen bývalý kanovník (66) essenského biskupství za sex s 16letým mladistvým, kterému posléze zaplatil. Soud o tom rozhodl v pátek.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Muž byl už jednou trestán, uvedl Západoněmecký rozhlas (WDR).

Podle rozhlasu se činu dopustil kanovník loni v prosinci ve služebním bytě. Církev mu udělila důtku a kanovník už dál nepůsobí jako kněz.

Biskupství se za zneužití mladistvého omluvilo.

Německý biskup má prošetřit zněužívání dětí v katolických školách

Šéf německé biskupské konference Robert Zollitsch v pátek oznámil jmenování pověřeného biskupa, který se bude v Německu zabývat případy sexuálního zneužívání dětí kněžími. Zollitsch to řekl poté, co jej k soukromé audienci přijal papež Benedikt XVI.

"Papež se příznivě vyjádřil k opatřením, která přijala německá biskupská konference, mezi nimi ke jmenování zvláštního biskupa, který se bude zabývat případy pedofilie," prohlásil podle agentury Zollitsch.

Německá katolická církev od ledna čelí sérii obvinění týkajících se sexuálního zneužívání a násilí páchaným zejména na dětech ve školách a internátech v 70. a 80. letech. Ve středu se odhalení již týkala 19 z 27 katolických diecézí v zemi.

Papež při té příležitosti obhajoval celibát, který je podle něj "znamením plné oddanosti Pánu a službě Pánu".

Reklama

Výběr článků

Načítám