Hlavní obsah

Ježíš byl Slovák. Všichni slovenští učitelé dostali pozvánku na vzdělávací seminář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ružomberok

Učitelům slovenských základních škol mají podle programu vzdělávacího semináře přednášet o tom, že slovenština je nejstarším jazykem v Evropě, Ježíš Kristus byl Slovák a před „vatikánským zfalšovaným křesťanstvím“ existovalo tisíce let staré „slovenské křesťanství“.

Foto: Slovenská národní rada obrození , Novinky

Seminář pro učitele

Článek

Zfalšované dějiny Evropy a Slovanů mají podle organizátorů semináře dokazovat výzkumy Ruské akademie věd.

Seminář organizuje občanské sdružení Slovenská národní rada obrození a má se konat 26. března 2024 ve městě Ružomberok. Pozvánky měli dostat učitelé z celého Slovenska. Za účast se platí 18 eur (453 korun). „Toto školení není potřebné jen pro učitele, ale také pro rodiče, proto doporučujeme, že písemné materiály můžete využívat při setkáních na rodičovských sdruženích,“ cituje web sme.sk občanské sdružení.

Místem konání semináře měl být Kulturní dům Andreje Hlinky, který je ve vlastnictví města Ružomberok. Město se však od aktivit Slovenské národní rady obrození distancovalo a potvrdilo, že v prostorách místního kulturního domu se žádný seminář konat nebude.

Nepojedu do Česka k těm podporovatelům fašistů, zaútočil slovenský prezidentský kandidát

Volby

Ministerstvo se distancuje

Slovenské ministerstvo školství se od semináře rovněž distancovalo, navrhovaná témata označilo za „nebezpečnou propagandu“ a učitelům důrazně nedoporučuje účast. Ministerstvo upozornilo, že v programu absentují jména odborných garantů a přednášejících.

„Věříme, že pedagogičtí a odborní zaměstnanci škol, kteří své vzdělání získali relevantním studiem dějin, filozofie, náboženství, etické výchovy a dalších disciplín, jimž se tento seminář chce věnovat, dokáží kriticky posoudit takovouto pozvánku,“ uvedlo slovenské ministerstvo školství.

Slovenská národní rada obrození vznikla loni a hlásá, že svobodu garantuje Slovensku pouze seskupení zemí BRICS, které sdružuje například Rusko, Čínu, Indii, Brazílii a Írán. Žádá vystoupení Slovenska ze všech „západních seskupení“.

Ficova vláda chce zrušit veřejnoprávní televizi a nahradit ji novou

Evropa

Média by měl kontrolovat „Slovenský sněm“, navrhuje znárodnění plynáren, elektráren a Slovnaftu. Chce zřídit „zvláštní školy“, kde se budou vzdělávat děti, které nejsou schopné rychlosti a kvantity vzdělávání ostatních dětí. Nové hlavní město Slovenska by se mělo vybudovat na území mezi Zvolenem a Banskou Bystricí.

Kristus králem Slovenska

Otázku Ježíše Krista nastolil na Slovensku před časem náměstek ministra kultury Štefan Kuffa (nominant Slovenské národní strany - SNS), když požadoval, aby bylo Slovensko zasvěcené Kristovi Královi, a chtěl, aby byl Kristus Král intronizován a stal se králem Slovenska.

Ministryně kultury Martina Šimkovičová (nominant SNS) se po několika dnech od Kuffova projevu, který pronesl projev před vysokými církevními hodnostáři, distancovala a vláda jej z postu jejího náměstka odvolala. Stal se ale ihned náměstkem na ministerstvu životního prostředí.

Další perla ze slovenské vlády: Intronizujte Ježíše Krista

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám