Hlavní obsah

Je to koště. Britská radnice čelí kritice kvůli nazdobení uschlého vánočního stromu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blackpool

Vánočními stromy, které zdobí veřejná prostranství po celém světě, bývají většinou mohutné ztepilé jehličnany s hustými zelenými větvemi. To, co však nechala nasvítit radnice v britském Blackpoolu, má k ideálu opravdu daleko. Posuďte sami, záběry uschlé dřeviny přinesla agentura AP.

Video: AP

 
Článek

Smrk vysoký 3,5 metru stojí na Oxfordském náměstí při vjezdu do města. Jeho větve však, na rozdíl od typických vánočních stromů, zejí prázdnotou. Jsou hnědé a uschlé. I přesto ho ale radnice ozdobila vánočními světly, což místní obyvatelé kritizují.

Foto: AP

Je to koště: Radnice čelí kritice kvůli nazdobení zcela uschlého vánočního stromu.

„Svět se zbláznil,“ komentoval jeden z nich. Další zase píše: „Blackpoolský úřad pověřil zaměstnance, aby ozdobili ve městě vánočními světly stromy, a nikdo si nevšiml, že některé z nich jsou mrtvé?“

Zástupce radnice John Blackledge serveru Lancs Live řekl, že smrk bude nahrazen jiným. „Nový strom bude na místě včas před Vánocemi. Ten stávající jsme zkontrolovali a je živý, ale bude přesazen jinam, aby dostal šanci na zotavení.“

Tento smrk byl v Blackpoolu vysazen minulý rok. Místní obyvatelé tvrdí, že už po pár měsících začal usychat a vypadal, že je bez života.

Vánoční Vatikán měla zdobit jedle, ochránci ale zastavili kácení

Vánoce

Reklama

Výběr článků

Načítám