Hlavní obsah

Italská pobřežní stráž zveřejnila záběry tonoucích migrantů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italská pobřežní stráž zveřejnila dramatické záběry ze záchrany migrantů ve Středozemním moři. Záchranáři sice na migranty v přeplněném člunu křičeli, aby se nehýbali, ti ale v panice neposlechli a v nastalém zmatku člun nabral vodu a potopil se. Záběry v úterý publikovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Italská pobřežní stráž natočila, jak se s migranty ve Středozemním moři potopil člunVideo: Reuters

 
Článek

Všech 63 lidí ze člunu se podařilo zachránit. A to zřejmě i díky tomu, že měli na sobě záchranné vesty. Italští záchranáři je navíc ze studené vody rychle vytáhli.

V neděli ale migranti plující do Itálie takové štěstí neměli. Jejich loď se potopila už u libyjského pobřeží, odkud se na nebezpečnou cestu za evropským snem vydávají, a pobřežní stráž už nejméně jedenácti z nich pomoci nedokázala. Stovky dalších se ale z moře vylovit podařilo. Zachránění byli přepraveni do Itálie.

Počet migrantů snažících se přeplout z Libye do Itálie se zlepšujícím se počasím v posledních dnech a týdnech roste. A lze navíc očekávat, že bude tento trend pokračovat, poznamenala agentura Reuters.

Reklama

Výběr článků

Načítám