Hlavní obsah

Italové zachránili o víkendu u Sicílie přes 400 uprchlíků

– Řím

Italské námořnictvo zachránilo o víkendu ve Středozemním moři jižně od Sicílie přes 400 uprchlíků, převážně z Afriky. Námořnictvo to podle agentury Reuters uvedlo v nedělním sdělení. Pokračuje tak zvýšený příliv imigrantů přes Středozemní moře, který si loni vyžádal smrt stovek uprchlíků.

Foto: Reuters

Zachránění imigranti na Sicílii

Článek

V sobotu odpoledne zachránili Italové z přeplněné lodi 236 mužů, žen a dětí a přepravili je do přístavu na sicilském východním pobřeží poblíž Syrakus. Další loď námořníci zjistili v neděli ráno a během dne spustili záchrannou akci.

Už první lednový týden italské námořnictvo zachránilo ve Středozemním moři více než tisíc uprchlíků z Afriky, ale i ze Středního východu. Příliv imigrantů do Itálie se loni zvýšil na více než trojnásobek předešlého roku. Přispívá k tomu občanská válka v Sýrii a konflikty v oblasti afrického rohu.

Uprchlíky, pro něž jsou středozemní státy jako Itálie, Řecko či Malta vstupní branou k lepšímu životu v Evropě, neodradila ani říjnová nehoda u Lampedusy, při níž zahynulo více než 400 osob. Země v oblasti vyzývají Evropskou unii k adekvátní odpovědi na imigrační krizi.

Reklama

Související témata:

Související články

Italové zachránili přes tisíc uprchlíků

Italské námořnictvo zachránilo za posledních 24 hodin ve Středozemním moři více než tisíc uprchlíků, kteří se na lodích chtěli dostat do Evropy. Většina jich...

Výběr článků

Načítám