Hlavní obsah

Dřevorubec poslal strom na trať. Cestující uvázli ve vlaku pod elektrickým napětím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na 250 cestujících uvázlo u hornobavorské obce Pöcking ve vlaku poté, co souprava narazila do spadlého stromu. Ten zavalil koleje a strhl i trolej. Strojvedoucí nedokázal nárazu zabránit, takže se vlak dostal pod elektrické napětí.

Foto: Bundespolizeidirektion München

Místo nehody u bavorské obce Pöcking

Článek

Podle listu Münchner Merkur nezavinila čtvrteční incident bouře, ale 64letý muž, který v přilehlém lese kácel stromy. Jeden buk dopadl přímo na trať a znemožnil provoz v obou směrech na dobu několika hodin. Nehoda se odehrála na frekventované lince mezi Mnichovem a Garmisch-Partenkirchenem.

„Strojvedoucí sice ještě před kolizí zpozoroval, že se sloupy elektrického vedení viklají, a začal prudce brzdit. Nárazu do stromu ale nezabránil. Oba sběrače proudu na soupravě se poškodily a vlak nebyl schopen další jízdy,“ uvedla v pátek železniční inspekce.

Protože padlý strom po nárazu tlačil stržené dráty na soupravu, byly vagony pod napětím. Cestující z bezpečnostních důvodů nesměli vystoupit.

Záchranáři vlak uzemnili

Záchranáři museli vlak nejprve uzemnit a až poté byla souprava odtažena do nejbližší stanice, kde ji pasažéři směli opustit. Při kolizi vlaku se stromem se nikdo nezranil.

Jednoho cestujícího ale záchranáři dopravili do nemocnice s podezřením na srdeční infarkt. Jedna žena ve stresové situaci zkolabovala, po ošetření na místě již ale nevyžadovala další lékařskou pomoc.

Proti dřevorubci zahájila policie vyšetřování kvůli podezření z obecního ohrožení.

Cestující v návalu vzteku stiskl ve vlaku nouzové tlačítko. Pozdě zjistil, že na toaletě chybí papír

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám