Hlavní obsah

Islámští extremisté se modlí, aby Soči postihlo zemětřesení

Soči

Skupina islámských teroristů ze severního Kavkazu vyzvala své přívržence k modlitbám za zemětřesení v Soči. Zkáza města hostícího zimní olympijské hry má podle nich být odplatou za smrt muslimů, kteří v oblasti zemřeli v boji s „ruskými bezvěrci”.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Kavkazské teroristické skupiny nepřímo přiznaly, že nejsou schopny zasadit olympiádě přímo ránu.

Článek

„Ať Alláh dá bezvěrcům v Soči poslední zemětřesení jejich životů,“ vyzývá Kavkazský emirát v provolání zveřejněném prostřednictvím svého tiskového orgánu v Ingušsku.

Podle agentury Reuters  apel zveřejnila lokální odnož Kavkazského emirátu, teroristické skupiny usilující o vytvoření islámského státu na severu Kavkazu, jejíž vůdce Doku Umarov loni vyzval k útokům na olympijské hry v ruském letovisku.

Ta prasata jsou tak arogantní, když se rozhodla hostit tyto hry na území, kde naši předchůdci prolévali krev
prohlášení Kavkazského emirátu

„Všichni, kdo jsou schopní číst tento dopis, mohou pokorně žádat všemohoucího, aby zničil zemi v Soči zemětřesením a nevěřící před vstupem do pekla přinutil ,pít vodu‘ a utopil je v povodni,“ stojí ve výzvě zveřejněné v pondělí.

Teroristé tápou

„Jsou to hry ateistů a pohanů! Ta prasata jsou tak arogantní, když se rozhodla hostit tyto hry na území, kde naši předchůdci prolévali krev při obraně islámu a muslimů. I slepý to může vidět! Ruští bezvěrci, kteří po staletí bojují na Kavkaze, se stali tak arogantní a rozhodli se uspořádat tyto satanské hry na území našich druhů, kteří přinesli islám.“

Část sportovišť se nachází na území, které v minulosti obývali muslimští Čerkesové (Adygejci). V polovině 19. století byli částečně vyvražděni. Ve světě jich žije asi šest miliónů, především v Turecku a v Bulharsku.

Výzva naznačuje, že sami teroristé nejsou schopni zasadit olympijskému městu ránu, k čemuž přispívají i přísná bezpečnostní opatření. Na bezpečnost dohlíží na 30 až 40 tisíc policistů.

Reklama

Výběr článků

Načítám