Hlavní obsah

Havarovaný autobus v Německu už celý hořel, když k němu dorazili záchranáři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnichov
Aktualizováno

Srážka autobusu s cestujícími ze Saska s kamiónem na dálnici na severu Bavorska byla spíše drobnější kolizí. Je také nutné vyšetřit, jak je možné, že se autobus ocitl během pár minut v plamenech. Oběťmi se stalo všech 48 lidí na palubě. Napsala to v pondělí německá agentura DPA.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V havarovaném autobuse uhořelo až 18 lidí Video: Reuters

 
Článek

Náraz autobusu do kamiónu v dálniční zácpě nepřežilo 18 lidí ve věku 66 až 81 let. Třicet dalších lidí bylo zraněno. Stav některých z nich je vážný a u dvou lidí kritický.

Úřady potvrdily, že z vraku autobusu byly zatím vyneseny ostatky 15 lidí.

Přitom se podle DPA jednalo jen o „lehčí“ náraz autobusu do kamiónu, který před ním brzdil kvůli zácpě na dálnici u Münchbergu.

Bavorský ministr vnitra Joachim Herrmann podle agentury uvedl, že první záchranáři dorazili k autobusu za deset minut, ale to už byl autobus v plamenech, které vydávaly takový žár, že se k němu nemohli hasiči přiblížit.

Foto: ČTK/AP

Vyhořelý autobus

Foto: ČTK/AP

Policejní experti u vyhořelého autobusu na německé dálnici

Ministr při tom kritizoval „zcela neodpovědné chování“ mnoha řidičů v zácpě, kteří nenechali mezi vozidly v jednotlivých pruzích dostatečný rozestup pro záchranná vozidla.

U nehody zasahovalo zhruba sto policistů a více než 150 záchranářů. Nasazeno bylo také pět vrtulníků.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám