Hlavní obsah

Gretu Thunbergovou zadržela policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Haag

Proti klimatické aktivistce Gretě Thunbergové zasahovala v sobotu policie. Zadržela ji společně s dalšími účastníky demonstrace na ochranu klimatu, když se snažili zablokovat hlavní dálnici do Haagu.

Greta Thunbergová na protestu klimatických aktivistů v HaaguVideo: AP

 
Článek

Thunbergová byla posazena do velkého autobusu místní policií spolu s dalšími desítkami demonstrantů, kteří se pokusili zablokovat hlavní dálnici, uvedla agentura Reuters.

Podle snímků zveřejněných na sociálních sítích se Greta zadržení bránila a křičela. Zasahovali proti ní dva policisté najednou.

FOTO: Pět let od první stávky za klima. Na výroční akci přišlo studentů poskrovnu

Domácí

Nejde o první blokádu

Dálnice A12 vedoucí do Haagu byla přitom ekologickými extremisty v minulosti zablokována již několikrát. Sobotní protest svolalo hnutí Extinction Rebellion (Vzpoura proti vyhynutí), snažilo se tak protestovat proti dotacím na fosilní paliva.

Zda místní policie demonstranty obviní, není zatím jasné. Oficiálně se totiž ochránci zákona ještě nevyjádřili.

Při předchozích protestech však policie pouze odvezla zadržené demonstranty do jiné části města, kde byli bez jakýchkoli dalších trestů propuštěni.

Greta přišla k soudu s úsměvem. Aktivistce za blokádu v Londýně hrozí pokuta

Evropa

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám