Hlavní obsah

Granáty dopadly před nemocnici v Doněcku, pět mrtvých

Doněck

Nejméně pět lidí zemřelo ve středu v Doněcku na východě Ukrajiny poté, co před tamní nemocnici dopadly nejméně dva dělostřelecké granáty. Informovala o tom agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při ostřelování Doněcku zahynuli tři lidéVideo: Reuters

 
Článek

Podle vedení města, které kontrolují separatisté, se útok udál v městské části Kirovskij v poledne. Na záběrech pořízených před nemocnicí je vidět kráter v zemi po jedné ze střel.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Ruská agentura RIA Novosti uvedla, že mrtví jsou nejméně čtyři.

Nemocnice přímo zasažena nebyla, avšak jeden granát dopadl jen asi deset metrů od ní a při explozi se rozbila okna.

Foto: Maxim Sergeev, Reuters

Rozbitá okna nemocnice v Doněcku

Foto: Maxim Sergeev , Reuters

Granát dopadl jen těsně vedle budovy.

Civilní objekty v Doněcku byly zasaženy už dříve. Před třemi týdny dopadly granáty na trolejbusovou zastávku, při čemž bylo zabito osm lidí. Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE) nevyloučila, že útočila armáda. [celá zpráva]

Kdo byl původcem středeční střelby, nebylo potvrzeno.

Je to horší den ode dne

Těžké ostřelování doléhá na civilní obyvatelstvo. Jejich situace ve městě jako Debalcevo či Doněck se stále zhoršuje, poukázal Mezinárodní výbor Červeného kříže (MVČK), který v krizových oblastech pomáhá.

„Občas není možné se k lidem dostat, protože to vůbec není bezpečné. Situace se horší každým dnem. Lidé se celé dny schovávají ve sklepích, a ti, kdo se odváží vyjít ven, riskují zranění nebo smrt,“ poukázal vedoucí delegace MVČK na Ukrajině Michel Masson. Varoval také, že ostřelování civilních oblastí způsobuje nejen bezprostřední zkázu, ale bude mít také dlouhodobé následky.

Boje v Donbasu zuří od loňského dubna. Zemřelo v nich víc než 5000 lidí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám