Hlavní obsah

Gang osmi slovenských dětí v Anglii sexuálně napadl 14letou dívku

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Coventry

Skupina chlapců ve věku od osmi do 12 let unikne ve Velké Británii trestnímu stíhání za sexuální útok na 14letou dívku. Podle tamější prokuratury jejich stíhání není "ve veřejném zájmu". Všichni chlapci jsou podle policie potomky slovenských imigrantů. Informoval o tom britský deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Gang mladíků dívku nevybíravě napadl. Ilustrační foto

Článek

Mladou dívku z Coventry napadla skupina osmi malých chlapců během dne, když šla za svou kamarádkou. Chlapci pochází podle britských policistů ze slovenských rodin, které se usídlily v Coventry koncem devadesátých let minulého století.

Policisté zatkli pět chlapců starších deseti let a doporučili trestní stíhání. To bylo ale také vše, co mohli udělat.

Dívka trpí psychickými následky

Chlapci si při útoku nebrali servítky. Nejdříve na dívku házeli sněhové koule, aby si získali její pozornost. Poté ji obklíčili a začali jí osahávat po celém těle. Teprve po pěti minutách se jí povedlo vyprostit a utéct. Podle rodičů trpí dívka psychickými následky a bojí se už sama chodit ven ze strachu, že by mohla skupinu násilníků znovu potkat.

Zástupci britské prokuratury uvedli, že nedostatek důkazů způsobuje, že není vyšetřování a případné obvinění chlapců ve "veřejném zájmu". Není prý jasné, jaký podíl na činu měl který z chlapců, a tak není možné žádného z nich obvinit z konkrétního činu.

Rodina se přestěhovala

"Těm nebezpečným malým chuligánům je dovoleno volně chodit po ulicích. Nechci ani myslet na to, co by se stalo, kdyby zaútočili na jinou dívku, která by neměla sílu se bránit. Něco musí být učiněno, aby to odradilo tyto sígry od toho, aby udělali něco podobného znovu. Jsem naším soudním systémem hluboce zklamaná," uvedla 34letá matka napadené dívky.

Dívka počátkem tohoto týdne popsala, jak stále trpí nočními můrami a není schopna vyjít sama z domu. Její rodina se s ní přestěhovala za příbuznými na druhou stranu města ve strachu, že by mohla dívka chuligány v budoucnu pravidelně potkávat.

"Mám noční můry, stále slyším, jak se smějí a chovají se ke mně jak zvířata. Neudělala jsem nic špatného, ale mám pocit, jako by na mě policie a ostatní teď nahlíželi jako na lhářku," uvedla dívka.

Reklama

Výběr článků

Načítám