Hlavní obsah

Fico žádá vyškrtnutí slovenského „nočního vlka“ ze sankčního seznamu EU

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenský premiér Robert Fico (Směr) bude žádat škrtnutí občana Slovenské republiky Jozefa Hambálka z unijního sankčního seznamu. Muž je členem motorkářské skupiny Noční vlci, vlastní areál s vojenskou technikou a podle slovenských médií je osobním přítelem ministra obrany Roberta Kaliňáka (Směr).

Foto: Alexander Zaldostanov/Facebook

Jozef Hambálek (vpravo) v objetí se šéfem Nočních vlků Alexandrem Zaldostanovem

Článek

„Předsedkyni Evropské komise jsem oznámil, že budeme otevírat téma občana Slovenské republiky, pana Hambálka, který je jako jediný občan ze zemí Evropské unie zařazen na sankční seznam,“ cituje Fica web aktuality.sk.

Toto téma chce Fico otevřít také na nadcházející návštěvě Berlína, kde bude jednat se spolkovým kancléřem Olafem Scholzem.

„Zjišťovali jsme si mechanismy. Na jaře a na podzim se dělají zásahy do tohoto seznamu. Viděl jsem lidi, kteří už byli vyřazeni z tohoto seznamu – a vůbec to nebyli občané Slovenské republiky, ale občané zemí EU. Jediným takovýmto člověkem je pan Hambálek,“ řekl Fico.

Podle předsedy slovenské vlády je Hambálkovi možné vyčítat pouze to, že je milovníkem motocyklů.

Hambálek se ocitl na sankčním seznamu jako šéf evropské odnože prokremelského motorkářského gangu Noční vlci. Jde o nacionalistický klub, který vede přítel ruského prezidenta Vladimira Putina Alexander Zaldostanov.

Fico dostal varování z Evropské komise

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám