Hlavní obsah

Fico se bojí, že ho někdo zastřelí

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovenský premiér Robert Fico uvedl, že má strach o svůj život. Jeho obavy mají souviset s informacemi o údajném praní špinavých peněz při financování opoziční Slovenské demokratické a křesťanské unie (SDKU) Mikuláše Dzurindy.

Foto: Jan Koller, ČTK

Slovenský premiér Robert Fico

Článek

„Jde o takové informace, že mám někdy strach, aby mě někdo nezastřelil,“ uvedl Fico na tiskové konferenci po úterním zasedání koaliční rady v Bratislavě. Slovenský premiér na několika tiskových konferencích postupně odhaloval pozadí financování SDKU.

Expremiér Dzurinda tento tlak neustál a v pondělí oznámil, že v červnových parlamentních volbách nebude kandidovat. Údajné praní špinavých peněz v SDKU má být tématem jednání slovenského parlamentu. Na koaliční radě se na tom shodli předsedové tří koaličních stran Robert Fico, Ján Slota a Vladimír Mečiar.

„Parlament se tím musí zabývat, protože má na starosti financování politických stran. Nemáme garance, že v předvolebním boji nebudou využívat špinavé peníze,“ uvedl Fico.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám