Hlavní obsah

Extrémy letošní zimy: Chorvatsko pod sněhem, na kanálech v Amsterdamu se bruslí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mrazivé počasí nadále svírá Evropu. Sníh výjimečně napadl i v chorvatských městech, kam Češi v létě rádi jezdí za mořem a sluncem. V Amsterdamu zamrzly kanály a lidé po nich bruslí, do ulic Sarajeva a Ankary zase po sněhové nadílce vyrazili snowboardisté.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Celá Evropa se třese zimouVideo: Reuters

 
Článek

Studená vlna táhnoucí se z Ruska zasáhla kontinent od Balkánu po Britské ostrovy. V Dalmácii napadlo o víkendu až metr a půl sněhu a tamní úřady musely vyhlásit stav nouze. Rekordní množství - 107 centimetrů sněhu - napadlo i v Sarajevu a do ulic vyrazili snowboardisté, stejně jako v Ankaře.

Foto: Cris Toala Olivares, Reuters

Bruslaři na amsterdamském kanále Keizersgracht

Nejrušnější evropské letiště, londýnské Heathrow, v pondělí zrušilo asi polovinu letů kvůli 15 centimetrům nového sněhu na plochách a teplotě minus 10 stupňů Celsia.

V Itálii je kvůli sněhu a mrazu uzavřeno velké množství škol. Starosta Říma Gianni Alemanno vyzval obyvatele, aby v ulicích pomohli s odklízením sněhu. Radnice lidem zdarma dodala 2350 shrnovačů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Bosnu paralyzuje bohatá sněhová nadílkaVideo: Reuters

Většinou však Evropany trápí mráz. Nízkým teplotám na starém kontinentu už podlehly více než tři stovky lidí. [celá zpráva]

Podle posledních předpovědí by mrazivé počasí mohlo Evropu svírat ještě dva týdny. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám