Hlavní obsah

Exploze v Kyjevě. Ruská střela poškodila nádraží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev
Aktualizováno

Ruská střela či její trosky ve středu večer zasáhly oblast blízko jižního vlakového nádraží v Kyjevě, odkud se evakuují tisíce žen a dětí. Ve středu o tom informovaly ukrajinské železniční dráhy. Podle posledních zpráv nejsou na místě mrtví ani zranění.

Foto: Profimedia.cz

Lidé na kyjevském vlakovém nádraží.

Článek

Podle prvních zpráv měla být oblast okolo nádraží zasažena ruskou střelou, ale později se objevily informace o tom, že se jednalo o trosky sestřelené rakety, která údajně mířila na nedalekou budovu ministerstva obrany či velitelství pozemních sil.

Tuto informaci potvrzuje na svém twitterovém účtu například reportér Illia Ponomarenko ze serveru The Kyiv Independent.

Ponomarenko dodal, že ukrajinská vzdušná obrana funguje nad očekávání dobře.

Na sociálních sítích se objevilo i video, které údajně výbuch u nádraží a hotelu Ibis zachycuje. Jeho pravost však není možné ověřit.

Samotná budova nádraží byla podle informací ukrajinských drah (Ukrzaliznycja) poškozena jen mírně a vlaky s evakuovanými ženami a dětmi i nadále odjíždějí.

Podle posledních informací nejsou žádné oběti ani zranění, píše agentura Unian.

Útočíme, hlásí poprvé po sedmi dnech Ukrajinci

Válka na Ukrajině

Agentura Reuters předtím s odvoláním na poradce ukrajinského ministra vnitra informovala o silném výbuchu nedaleko nádraží.

Reklama

Výběr článků

Načítám