Hlavní obsah

Exploze dělobuchu ve škole v německém Mühlackeru zranila 12 žáků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při explozi zábavní pyrotechniky ve škole ve městě Mühlacker ve spolkové zemi Bádensko-Württembersko bylo v pondělí zraněno 12 žáků, napsala agentura DPA. První závěry policie uvádějí, že 15letému mladíkovi explodoval v ruce dělobuch. Nehoda se stala ve třídě, pyrotechnika vybuchla zřejmě předčasně, chlapec ji chtěl původně odpálit veku ve volném prostoru, uvedla policie.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Chlapec byl převezen s těžkým poraněním ruky do nemocnice. Je mimo ohrožení života, ovšem s následky se bude potýkat po celý život. Zřejmě přijde o většinu prstů na ruce.

Z celkových 22 studentů, kteří se nacházeli ve třídě, jich utrpělo 12 zranění. Kromě akustického traumatu vnitřního ucha byla jedna žákyně převezena do nemocnice se zraněním očí.

Policie současně vyšetřuje, zda pyrotechnika, která explodovala, nepatří mezi zakázané výrobky. Těmi jsou nejnebezpečnější typy pyrotechniky, které smějí prodávat pouze licencované obchody profesionálům s průkazem.

Reklama

Výběr článků

Načítám