Hlavní obsah

Evropě stále hrozí útoky teroristů, varovaly saúdskoarabské tajné služby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Saúdskoarabské tajné služby varovaly před několika dny svoje evropské partnery před teroristickou hrozbou vůči Evropě, hlavně vůči Francii, pocházející od teroristické sítě al-Káida na Arabském poloostrově. Oznámil to v neděli francouzský ministr vnitra Brice Hortefeux.

Foto: Profimedia.cz

Článek

"Před několika hodinami nebo sotva několika dny" Evropané dostali "novou zprávu od saúdskoarabských služeb, v níž se uvádí, že al-Káida na Arabském poloostrově je bezpochyby aktivní nebo se chystá být velmi aktivní", řekl ministr v rozhlasovém vysílání.

Upřesnil, že hrozba se týká evropského kontinentu a hlavně Francie.

"Tato hrozba je reálná a naše bdělost nepolevuje," řekl ministr a dodal, že protiteroristický plán Vigipirate zůstává na červeném, tedy druhém nejvyšším stupni. Poslední stupeň je šarlatový, který se vyhlašuje v případě bezprostředně hrozícího atentátu.

Na přelomu září a října francouzské úřady upozornily na reálně hrozící nebezpečí a vyzvaly občany ke zvýšené bdělosti. [celá zpráva]

Spojené státy varovaly Američany cestující do Evropy před potenciálními riziky teroristických atentátů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám