Hlavní obsah

Evropa zahazuje roušky. Nebudou potřeba v letadlech ani na letištích

Aktualizováno

Evropská unie přestane od 16. května vyžadovat, aby lidé na letištích a v letadlech nosili ochranu úst a nosu kvůli koronaviru. Podle agentury AP se na tom shodly Agentura Evropské unie pro bezpečnost letectví (EASA) a Evropské středisko pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC).

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Cestující s rouškami na letišti Charlese de Gaulla u Paříže

Článek

„Cestující by se však měli chovat zodpovědně a respektovat rozhodnutí ostatních ve svém okolí- A cestující, který kašle a smrká, by měl vážně zvážit použití ochrany úst a nosu pro klid osob sedících poblíž,” uvedl ve středu šéf EASA Patrick Ky.

EASA zároveň upozornila, že i po 16. květnu mohou být roušky vyžadovány, a to při letech z a do destinací, kde jsou stále povinné.

Povinné zakrývání dýchacích cest bylo v letecké přepravě po Evropské unii zavedeno jako jedno z opatření proti šíření epidemie koronaviru vyvolávajícího nemoc covid-19.

Je konec. Zahoďte roušky, pandemická pohotovost skončila

Domácí

Cestovatele na evropských letištích a v letadlech omezovalo dva roky.

Upuštění od povinnosti používat roušku nebo respirátor umožnila příznivá epidemiologická situace v sedmadvacítce. Epidemie covidu je na ústupu ve všech zemích včetně České republiky.

Reklama

Výběr článků

Načítám