Hlavní obsah

Eritrejec, který v Německu pobodal dvě školačky, z nichž jedna zemřela, dostal doživotí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na doživotí poslal v úterý soud za mříže migranta, který loni v prosinci v jihoněmeckém Illerkirchbergu napadl dvě školačky, z nichž jedna útok nepřežila. Muž původem z Eritreje pobodal třináctiletou a čtrnáctiletou dívku na jejich cestě do školy, mladší z obětí se podařilo utéct.

Foto: Profimedia.cz

Odsouzený muž během úterního soudu v Ulmu

Článek

Sedmadvacetiletý muž z africké Eritreje, který dorazil do Německa jako žadatel o azyl, byl shledán vinným z vraždy a pokusu o vraždu, rozhodl soud ve městě Ulm. Pachatel na dívky zaútočil nožem, když šly ráno na autobus do školy. Čtrnáctiletá dívka později svým zraněním podlehla.

Žádná lítost

„U soudu neprojevil žádnou lítost. Znalec uvedl, že obžalovaný na trestný čin ani nepomyslel, zajímal se jen o soud a o to, jak pro něj celá záležitost dopadne. Nyní bude mít ve vězení dostatek času přemýšlet,“ referoval o pondělním stání německý deník Bild.

Muž neměl u policie žádný záznam. Motiv jeho činu je nejasný. Podle některých informací chtěl v den, kdy zločin spáchal, se zbraní v ruce usilovat o vydání cestovního pasu.

Bavorský soud podle agentury AP rovněž rozhodl o tom, že šlo o „zvlášť závažný zločin“, což znamená, že odsouzeného je možné předčasně propustit z vězení až po 15 letech.

Muž z Eritreje v Německu pobodal dvě školačky, jedna zraněním podlehla

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám