Hlavní obsah

Dvouletá Španělka vypadla z okénka jedoucího auta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šokující scéna se odehrála minulý týden na severu Španělska, kde z okénka jedoucího auta vypadla na silnici dvouletá holčička. Dítě naštěstí přežilo hrozivý pád bez větší újmy, ale jeho matka čelí vyšetřování kvůli hrubé nedbalosti.

Foto: Profimedia.cz

Děvče v autosedačce (ilustrační foto)

Článek

Incident zaznamenal na mobilní telefon spolujezdec jiného vozidla a záznam se bleskurychle rozšířil na sociálních sítích. Přestože video nemá nejlepší kvalitu, je na něm vidět, jak bílé osobní auto svižně odbočuje na křižovatce v pyrenejské obci Bellver de Cerdanya doleva.

Z okénka na pravé straně vyčnívá část těla dívenky, která po chvíli vypadne na asfalt. Vzápětí se v témže okénku objeví hlava šokované ženy, která ale již nemohla dítě před pádem zachránit.

Holčička podle deníku El Mundo neutrpěla žádné vážnější poranění a štěstím také bylo, že v kritickou chvíli nepřijíždělo z protisměru žádné auto. O dítě se postarala posádka rychlé záchranné služby.

Policie varuje

Policie později nahrávku zveřejnila, aby varovala ostatní rodiče. Zdůraznila, že děti, včetně těch nejmenších v sedačce, by měly mít vždy správně zapnuté bezpečnostní pásy. „Jinak to může mít velmi neblahé následky,“ uvedla policie.

Videozáznam mezitím vyvolal vášnivé diskuse na sociálních sítích. „Jak se může stát, že dítě doslova vyletí oknem auta?“ divila se jedna uživatelka. „Jednou se to muselo stát. Je spousta lidí, kteří takhle jezdí,“ přidal se další diskutující.

Další zase požadovali, aby byla matka zbavena rodičovské péče a byl jí odebrán řidičský průkaz.

Velký test dětských autosedaček. Někdy není třeba si příliš připlácet

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám