Hlavní obsah

Dvojče zapletené do miliardové krádeže šperků v Drážďanech dopadli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německé policii se podařilo rok a půl po krádeži šperků z historické klenotnice Grünes Gewölbe (Zelená klenba) v Drážďanech zadržet pátého podezřelého, napsal v úterý server týdeníku Focus. Je to dvojče již zadrženého muže a policistům se ho podařilo dopadnout ve vlaku, když v pondělí večer projížděl čtvrtí Berlin-Neukölln.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Krádež šperků z historické klenotnici v Drážďanech se stala v roce 2019Video: Reuters

 
Článek

Do klenotnice v centru Drážďan se zamřížovaným oknem vloupali v noci na 25. listopadu 2019 dva zloději. Do vitríny s nejcennějšími exponáty vytloukli sekerou díry a ukradli asi 20 barokních šperků. Během vyšetřování provedla policie dvě rozsáhlé razie, během nichž zadržela čtyři podezřelé. Ti jsou v současné době ve vazbě a obviněni z krádeže v organizované skupině a žhářství.

Pátý byl stále na útěku. Všichni patří k jednomu z největších a nejznámějších arabských rodinných klanů v německé metropoli Berlíně. Někteří z tohoto gangu byli odsouzeni za krádež zlatých mincí z berlínského muzea Bode v roce 2017.

Německé policii prchají dvojčata spojená s loupeží šperků z drážďanské klenotnice

Evropa

Od března se zatím bezvýsledně pátrá po dalších čtyřech mužích, kteří jsou podezřelí, že krádeži napomáhali. Na snímku z videokamery je zachyceno kvarteto, jak zkoumá vitrínu, z níž šperky zmizely.

Kde se nacházejí šperky, je velká neznámá. Jako by se po nich země slehla.

Obří krádež v drážďanské klenotnici: v Berlíně zadrželi tři podezřelé

Zahraniční

Ukradené cennosti měly hodnotu až miliardy eur (22,3 miliardy korun), napsal po krádeži deník Bild. Historická hodnota je ale nevyčíslitelná. Na dopadení pachatelů byla vypsána odměna půl milionu eur (asi 13,2 milionu korun).

Policie oznámila průlom ve vyšetřování miliardové krádeže z Drážďan

Evropa

Klenotnice Grünes Gewölbe ležící v samém srdci historického drážďanského Starého města patří k největším v Evropě a slouží k uchovávání cenných historických sbírek Saska z období od renesance až po klasicismus. Vznikla v 16. století a veřejnosti jsou její sbírky přístupné od roku 1724. Název klenotnice byl odvozen od původního malachitového nátěru její klenby.

Reklama

Výběr článků

Načítám