Hlavní obsah

Dvě stovky lidí v Bratislavě žádaly odchod plagiátorů z politiky

– Bratislava (Od našeho zpravodaje)
Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Na bratislavském Náměstí Slovenského národního povstání se v pátek konal protest proti plagiátorům v politice. Akce nesla název Za odpochodování plagiátorů z politiky a zúčastnilo se jí zhruba 200 lidí.

BEZ KOMENTÁŘE: Demonstrace v BratislavěVideo: Ivan Vilček, Právo

 
Článek

Protest byl reakcí na kauzu kolem diplomové práce předsedy parlamentu Borise Kollára (hnutí Jsme rodina) a účastníci akce žádali jeho odchod z funkce. Kollár měl totiž část diplomové práce opsat.

Kauza kolem diplomky šéfa parlamentu otřásá slovenskou vládní koalicí

Evropa

„Po volbách jsme očekávali změnu politické kultury. Místo toho jsme opět svědky případů, kdy politici získali tituly nečestným způsobem a odmítají z toho vyvodit zodpovědnost,“ uvedli organizátoři protestu na sociální síti. „Premiér Matovič nic nepochopil a pokračuje v bagatelizovaní závažných přešlapů, za které v zahraničí běžně padají hlavy,“ dodali organizátoři.

Protestovali i studenti

K protestu se připojili také studenti, kteří se vyslovili proti tomu, aby politici získávali tituly tímto způsobem. „Na své diplomové práci jsem poctivě pracoval a plagiátoři z řad politiků moje vzdělání degradují. Když někdo podvádí ve své diplomové práci, co od něj můžeme očekávat v politice?“ klade si otázku Igor z Bratislavy.

„Kollár, Matovič a další členové současné vládní koalice v minulosti kritizovali tehdejšího předsedu parlamentu Andreje Danka za to, že se ve své rigorózní práci dopustil plagiátorství. Teď vychází najevo, že také Kollár se dopustil podvodu, a odmítá odstoupit z funkce. Ve volbách jsme volili změnu, ale nic se nezměnilo,“ dodala zklamaně Eva.

Reklama

Výběr článků

Načítám