Hlavní obsah

Dvanáctiletou dívku v Anglii ubodal jen o dva roky starší kluk

Liverpool

Vrahem 12leté Avy Whiteové, která byla minulý týden ubodána v centru Liverpoolu, je o dva roky starší chlapec, píše server deníku Daily Mail s odvoláním na závěry vyšetřování případu. Policie chlapce obvinila v neděli večer.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie ohledává místo činu v centru LiverpooluVideo: AP

 
Článek

Dívka se šla ve čtvrtek večer podívat s přáteli do centra města na rozsvícení vánoční výzdoby. Kolem 20:40 na ni pachatel zaútočil nožem.

Foto: Profimedia.cz

V Liverpoolu byla ubodána k smrti 12letá Ava Whiteová

Podle oficiálního vyjádření našli policisté holčičku s „katastrofálními zraněními” zkroucenou na zemi. Dívka byla převezena do nemocnice, kde zraněním podlehla.

„Ava byla se svými přáteli v centru Liverpoolu a došlo k slovní hádce, která přerostla v napadení nožem,” uvedla detektivka Sue Coombsová. Pachatelé z místa činu utekli.

Vzápětí byli zadrženi čtyři chlapci ve věku 13 až 15 let.

V Anglii ubodali 12letou holčičku

Zahraniční

Z vraždy a držení předmětu s čepelí byl nyní obviněn 14letý hoch, jenž skončil ve vazbě.

Vzhledem k jeho věku nemohou být zveřejněny žádné podrobnosti, uvedla policie. Zbývající tři chlapci byli podmíněně propuštěni na kauci, vyšetřování jejich účasti a podílu na vraždě pokračuje.

„Vzhledem k tomu, že vyšetřování pokračuje, je velmi důležité, aby nikdo nezveřejňoval komentáře nebo jména na sociálních sítích, které by mohly ovlivnit vyšetřování a mít vliv na dosažení spravedlnosti pro Aviinu rodinu,“ uvedla Coombsová.

Ta současně požádala veřejnost, aby v případě, že má k dispozici nějaké obrazové záznamy z místa, je poskytla detektivům, kteří případ vyšetřují.

Reklama

Výběr článků

Načítám