Hlavní obsah

Do kostela ve Francii vjelo auto, tři zranění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Do budovy kostela ve městě Decize ve Francii vjelo v neděli dopoledne před mší auto a porazilo tři lidi. Účastníci bohoslužby se nejprve obávali, že by se mohlo jednat o teroristický čin, policie však následně uvedla, že nehodu zavinil 84letý řidič, který mířil na mši a zřejmě si popletl brzdový a plynový pedál, napsala agentura AFP.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Auto porazilo matku s dítětem, kteří však nepotřebovali péči lékařů. Třetí zraněný skončil v nedaleké nemocnici kvůli podezření na otřes mozku.

„Lidé nám volali s tím, že do kostela vniklo auto a že se tam střílí,” uvedla ve vyjádření místní policie, která okamžitě zamířila do kostela. Zvuk podobný výstřelům však podle všeho vydávaly lavice, které před sebou hrnul zmatený řidič v kostele.

Řidič nejprve porazil člověka na náměstí před kostelem Saint-Aré, kam šel na mši. Pak vjel do kostela, když prorazil vstupní bránu. V kostele poškodil citroën sloupy nesoucí plošinu s varhanami. Varhaník už za nimi seděl.

Podle vyšetřovatelů byla naštěstí otevřená jen polovina vstupních dveří. „Vozidlo se tak muselo držet nalevo a vrazit do sloupu, namísto toho, aby pokračovalo centrální uličkou,” uvedli. Kostel už byl zaplněný.

Podezřelý neměl podle testů v krvi alkohol ani jiné omamné látky, což nebylo podle serveru Le Journal du Centre nijak překvapivé, protože i on mířil na ranní mši. Policisté jej předvedli k výslechu a incident nadále vyšetřují.

Reklama

Výběr článků

Načítám