Hlavní obsah

Do brány u vjezdu do sídla britského premiéra najel automobil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Do brány u vjezdu do ulice Downing Street v centru Londýna, kde má mimo jiné sídlo britský premiér, ve čtvrtek najel automobil. Policie v souvislosti s incidentem na místě zadržela jednoho člověka kvůli podezření ze způsobení škody a nebezpečného řízení, informovala agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Policisté prohledávají kufr auta, které narazilo do brány sídla britského premiéra

Článek

Londýnská policie uvedla, že nebyli hlášeni žádní zranění. Videaincidentu na sociálních sítích zachycují osobní automobil se stříbrnou metalízou, jak pomalu, ale přímo míří do vládní ulice. Na fotografiích z místa vůz následně stojí před kovovou bránou s otevřeným zavazadlovým prostorem.

Zatím není jasné, zda řidič do brány najel úmyslně. Policie uvedla, že okolnosti vyšetřuje.

Ulice Downing Street, která je boční slepou ulicí kolmou na třídu Whitehall, je širší veřejnosti nepřístupná a pod policejním dohledem. Přístup tam mají členové vlády, vládní úředníci a také novináři, kteří musí projít bezpečnostní kontrolou.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Policie na místě činu poté, co auto narazilo do brány Downing Street v Londýně. Policie uvedla, že na místě byl zadržen muž pro podezření z trestného činu poškození zdraví a nebezpečné jízdy. Bezprostředně nebylo jasné, zda byla srážka úmyslná

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Ulice Downing Street je širší veřejnosti nepřístupná a pod policejním dohledem

Řidič dodávky narazil do zábran u Bílého domu. Uvnitř auta našli nacistickou vlajku

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám