Hlavní obsah

Dívka ochrnula na dovolené. Lékaři netuší proč

Právo, Ivan Vilček
Bratislava

Devatenáctiletá Michaela ze slovenské obce Veľký Kýr v okresu Nové Zámky odjela na brigádu na Kypr zcela zdravá a plná plánů. Na Kypru však ochrnula a lékaři netuší, co se vlastně stalo.

Slovenka ochrnula od krku dolů. Lékaři netuší pročVideo: TV Markíza

 
Článek

Televize Markíza informovala, že Michaela studovala hotelovou akademii a ráda cestovala. Na Kypr odjela na brigádu, aby si vydělala na cestu do New Yorku. „Nechtěla zatížit rodinný rozpočet a chtěla si na Ameriku vydělat. Byl to její sen, týden v New Yorku,“ říká její maminka.

Jednoho dne začala Michaelu bolet hlava a bolest jí vystřelovala do ruky. Řekla to mámě a ta jí poradila, aby vyhledala lékaře. Její stav se však rychle zhoršoval a postupně byla zcela paralyzována. V nemocnici na Kypru strávila čtyři dny v umělém spánku.

Lékaři řekli, že jí zradila mícha, příčinu však neodhalili. Michaela neměla infekci ani úraz. „Je paralyzována od krku níž a bohužel odešla i bránice, takže dýchá jen pomocí přístrojů,“ dodala matka. Rodičům pomohl slovenský konzul a před dvěma týdny se podařilo Michaelu převézt na Slovensko. Leží v nemocnici ve městě Nové Zámky.

Lékaři mluví o nedokrvení míchy, na základě čehož došlo k ochrnutí. Příčinu však neodhalili. Rodiče věří, že Michaela bude zdravá a pojedou spolu na dovolenou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám