Hlavní obsah

Dítě spadlo z trajektu do Baltského moře, matka za ním skočila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmiletý chlapec spadl ve čtvrtek přes palubu trajektu plujícího ze Švédska do Polska. Zřítil se do vody z výšky asi 20 metrů. Matka za ním skočila. Oba jsou v nemocnici, o jejich stavu ale není nic známo.

Foto: Profimedia.cz

Trajekt Stena Spirit na snímku z roku 2017

Článek

„Sedmileté dítě spadlo do vody a matka se za ním rozhodla skočit,“ sdělil agentuře AFP vedoucí záchranné operace Lars Blom. Incident se odehrál na trajektu Stena Spirit ze švédského přístavního města Karlskrona do polské Gdyně.

Po polské dvojici ve vodě pátraly dva vrtulníky i lodě NATO, které měly v oblasti právě cvičení. Pátrání bylo úspěšné a jeden z vrtulníků našel zhruba za hodinu matku a vyzvedl ji. Jeden ze záchranných člunů trajektu, který v moři pátral, pak vyzvedl dítě, popsal podle serveru lokal.se Blom.

Podle záchranářů se lidi spadlé z trajektu ne vždy podaří zachránit, v tomto případě ale hrálo roli i to, že na otevřeném moři bylo dobré počasí.

Žena s dítětem byla převezena do nemocnice v Karlskroně. Jejich stav nechtěli záchranáři komentovat.

V Číně se utopilo osm školáků, skočili do řeky na pomoc kamarádovi

Svět

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám