Hlavní obsah

Danko prý přišel o řidičák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Místopředseda slovenského parlamentu Andrej Danko (Slovenská národní strana SNS) přišel ve středu o řidičský průkaz. Tvrdí to televize Joj s odkazem na své informace. Slovenská policie to zatím nepotvrdila.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Předseda strany SNS Andrej Danko

Článek

Pokud se informace o odebrání řidičáku potvrdí, stalo by se tak šest dnů po nehodě, kdy Danko narazil v bratislavské městské části Dúbravka do semaforu a z místa činu ujel.

Policisté u Danka provedli dechovou zkoušku na alkohol až patnáct hodin po nehodě s negativním výsledkem. Místopředseda parlamentu prohlásil, že je připravený způsobenou škodu uhradit a u starosty Dúbravky se dobrovolně přihlásí k veřejně prospěšným pracím. Magistrát slovenského hlavního města vyčíslil škodu ve výši 2500 eur (téměř 62 tisíc korun).

Slovenská média spekulují o tom, zda Danko před jízdou požil alkohol. Na internetu se objevilo video, které bylo natočeno několik hodin před nehodou. Danko na něm vede schůzi slovenského parlamentu a působí na něm unaveně a nesoustředěně. „Působil unaveným dojmem, ale je fakt, že tak působí často,“ cituje Denník N opoziční poslankyni Máriu Kolíkovou.

Opozice vyzvala Danka, aby odstoupil z funkce místopředsedy parlamentu. Předseda Progresivního Slovenska Michal Šimečka zdůraznil, že ústavní činitel musí jít občanům příkladem.

Navzdory skandálu kolem své dopravní nehody Danko v neděli oznámil, že bude kandidovat v prezidentských volbách.

Druhé kolo prezidentských voleb na Slovensku se blíží. Kdo nahradí Zuzanu Čaputovou

Volby

Reklama

Výběr článků

Načítám