Hlavní obsah

Chorvatsko úpí pod dalším náporem běženců

Během pátku dorazilo do Chorvatska více než deset tisíc lidí, což představuje denní rekord, uvedlo tamější ministerstvo vnitra. Běženci ze země odcházejí nejčastěji do Maďarska, odkud pokračují do Rakouska a Německa. Maďarsko-rakouskou hranici od pátku do dnešního rána překročilo kolem 13 tisíc běženců.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Chorvatsko zažívá další nápor migrantůVideo: Reuters

 
Článek

Od poloviny září, kdy migranti začali do západní Evropy ze Srbska ve větší míře přecházet právě přes Chorvatsko, už do země dorazilo přes 65 tisíc lidí. Většina těch, kteří dorazili v pátek, je v záchytném zařízení Opatovac nedaleko srbských hranic, odkud je budou podle ministerstva autobusy odvážet ke třem hraničním přechodům s Maďarskem Baranjsko Petrovo Selo, Terezino Polje a Botovo.

Foto: Antonio Bronic, Reuters

Do Chorvatska proudí tisíce běženců.

Situace na dálničním hraničním přechodu se Srbskem Bajakovo-Batrovci, který se po pěti dnech blokády z chorvatské a posléze i srbské strany v pátek vrátil k běžnému provozu, i v Tovarniku, kam v minulosti přijížděly vlaky s tisíci migrantů ze Srbska, je podle chorvatského ministerstva prozatím klidná.

Migranty přicházející z Chorvatska maďarské úřady většinou sváží vlaky k hranicím s Rakouskem. Do příhraniční obce Nickelsdorf dorazilo podle policie spolkové země Burgenland jen během pátku 10 500 migrantů. Od půlnoci do sobotního rána k nim přibylo ještě dalších 2500 osob.

Reklama

Výběr článků

Načítám