Hlavní obsah

Chlapec na Slovensku chtěl sekerou zaútočit na spolužáky a učitele

Slovensko se ještě nevzpamatovalo z dvojnásobné vraždy před bratislavským gay barem a tamní policie už řeší čtrnáctiletého Alexe, který chtěl sekerou zaútočit na spolužáky a učitele v obci Mníšek nad Hnilcom v Košickém kraji. Zadrželi jej však příslušníci Národní kriminální agentura (NAKA) a byla na něj uvalena vazba.

Foto: Profi oděvy

Ilustrační foto

Článek

„Vyšetřovatel NAKA vznesl obvinění nezletilé osobě pro přípravu obzvlášť závažného zločinu úkladné vraždy,“ uvedla policejní mluvčí Denisa Bárdyová.

Žák osmé třídy si minulý čtvrtek přenesl do školy sekeru, kterou chtěl zaútočit na spolužáky a učitele základní školy, kterou navštěvuje. Učitelům se podařilo jeho činu zabránit. Alex se u výslechu ke všemu přiznal.

„Měli mu pomáhat dva spolužáci, kteří měli sehnat klíče od třídy. Alex chtěl ostatní spolužáky zamknout ve třídě a zaútočit na ně,“ uvedl veřejnoprávní Rozhlas a televize Slovenska.

Psycholožka Martina Barillová označila případ za děsivý. „On si reálně vzal zbraň, tedy tu sekeru. Domnívám se, že je tam velmi reálná hrozba, že se opravdu mohlo stát něco děsivého,“ uvedla.

Alexova matka tvrdí, že její syn určitě nechtěl nikomu ublížit, ale trpí migrénovými záchvaty a agresivně se chová nevědomě.

„On ani sám nevěděl, co se s ním děje. Měl pouze tu sekeru v tašce. Na nikoho ji nevytáhl,“ argumentuje matka, která tvrdí, že se jedná o nedorozumění.

„Je to můj jediný syn, jsem svobodná matka. Alex rád zpíval, natáčel videa, hrál fotbal, do školy chodil rád, měl dobré známky a nevím, co to má všechno znamenat,“ řekla 36letá Jana deníku Nový čas.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám