Hlavní obsah

Čeští policisté v Německu při honičce bourali. Jejich převrácené auto přelomilo strom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V saské obci Grossschönau (okres Zhořelec) havaroval ve čtvrtek dopoledne vůz českých policistů. Nehoda se stala kolem 10. hodiny, když pronásledovali podezřelé auto, které přejelo hranici do Německa, napsal server deníku Mitteldeutsche Zeitung. Vůz sjel ze silnice, převrátil se na střechu a narazil do stromu, který se přelomil.

Foto: www.saechsische.de

Článek

Podle prvních výsledků vyšetřování byli dva čeští policisté těžce zraněni, jeden utrpěl lehčí zranění. Přesná příčina nehody zatím není jasná.

Policisté se zřejmě srazili na hlavní silnici v Grossschönau s protijedoucím vozem značky Toyota. Srážka je vymrštila z vozovky a jejich vůz se ještě převrátil. Na místě kromě hasičů a záchranek zasahoval i záchranářský vrtulník.

Němečtí i čeští policisté mohou zasahovat až deset kilometrů za společnou hranicí. Umožňuje to smlouva o policejní spolupráci z roku 2016. Policisté musí v případě zásahu za společnou hranicí bez zbytečného odkladu informovat druhou stranu.

Reklama

Výběr článků

Načítám