Hlavní obsah

Česko bude od neděle pro Němce znovu vysoce rizikovou zemí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín
Aktualizováno

Spolková republika Německo s účinností od neděle zařadila Česko na seznam epidemicky vysoce rizikových oblastí. Oznámil to Institut Roberta Kocha (RKI), který je hlavním německým úřadem pro potírání infekčních chorob.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Němečtí policisté kontrolují automobil na česko-německém hraničním přechodu Petrovice/Bahratal. Ilustrační foto

Článek

Zpřísněné epidemické hodnocení, které je reakcí na rychlé šíření nemoci covid-19 v Česku, zkomplikuje cestování především neočkovaným, od nichž bude vyžadována karanténa.

Rakousko zavede lockdown pro neočkované v celé zemi

Koronavirus

Krátkých cest, jejichž délka nepřesáhne 24 hodin, nebo každodenního dojíždění za prací a studiem se povinná izolace nedotkne. Pendleři se ale bez pravidelného testování neobejdou.

Komplikace zejména pro neočkované

"Rád bych zdůraznil, že opatření skutečně hlavně postihnou neočkované. V jejich případě lze nicméně doufat, že při zaujetí svého postoje k očkování museli nejspíše tušit, že jim jejich rozhodnutí přinese určité nevýhody. To se týká nejen turistů, ale i neočkovaných pendlerů, kteří se budou muset dvakrát týdně testovat," informoval v pátek český velvyslanec v Německu Tomáš Kafka.

Poznamenal, že i tak je v německém přístupu možné vidět vstřícnost. "V Sasku i Bavorsku, kam nejčastěji pendleři směřují, se již uplatňuje pravidlo 2G (očkovaní a vyléčení), které neakceptuje test jako "vstupenku" na veřejné akce či do restaurací," uvedl.

Reklama

Výběr článků

Načítám