Hlavní obsah

Čekáme útok na Kyjev, noc bude klíčová, řekl ukrajinský velvyslanec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V noci na pátek zřejmě dojde k útoku na ukrajinské hlavní město Kyjev, řekl ve čtvrtek v rozhovoru pro Českou televizi ukrajinský velvyslanec v České republice Jevhen Perebyjnis. Dodal, že ruská vojska se budou snažit zatknout čelné představitele země.

Foto: Petr Horník, Právo

Velvyslanec Ukrajiny Jevhen Perebyjnis

Článek

„Dnešní noc bude klíčová. Podle zpráv, které máme, zřejmě dojde k útoku na Kyjev. Ruská vojska se budou snažit zadržet naše poslance a ministry,“ uvedl Perebyjnis s tím, že Ukrajina dělá vše pro to, aby stát a armáda nadále fungovaly.

Ruští vojáci jdou podle USA svrhnout vládu v Kyjevě

Evropa

Velvyslanec také uvedl, že Ukrajina Rusům způsobuje velké ztráty. Rusko prostřednictvím mluvčího ministerstva obrany Igora Konašenkova uvedlo, že ve čtvrtek zničilo 83 pozemních cílů, nicméně o svých ztrátách mlčí.

Perebyjnis dodal, že ačkoli ukrajinská armáda bojuje statečně, musí přijít „konkrétní a účinná pomoc“ ze Západu.

Biden ohlásil kroky proti Rusku. Matka všech sankcí se ale nekoná

Amerika

Britský premiér Boris Johnson i americký prezident Joe Biden ve čtvrtek odpoledne oznámili další sankce vůči Rusku. Na zřejmě tu nejúčinnější, tedy odstřižení Ruska od bankovního systému SWIFT, zatím ale nedošlo. Nepanuje na tom shoda všech spojenců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám