Hlavní obsah

Čech v irském Ulsteru nutil krajanky k prostituci

Právo, sw

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejméně 21 žen podle policie zneužíval k prostituci gang vedený 29letým Čechem Bronislavem R. v Severním Irsku (Ulsteru). Hlavní podezřelý už je od srpna ve vazbě a britské úřady na případu spolupracují s českými kolegy. Informovala o tom v pátek BBC.

Foto: Profimedia.cz

Muže obviněného z obchodu s lidmi za účelem sexuálního vykořisťování, kuplířství a provozování nevěstince policisté z útvaru pro odhalování organizovaného zločinu zatkli koncem srpna v Belfastu.

Článek

Muže obviněného z obchodu s lidmi za účelem sexuálního vykořisťování, kuplířství a provozování nevěstince policisté z útvaru pro odhalování organizovaného zločinu zatkli koncem srpna v Belfastu. Při zásahu prohledali nemovitosti v různých částech města a podařilo se jim osvobodit šest žen, informoval server.

Čech podle úřadů inzeroval sexuální služby na webu a ženám bral až 80 procent výdělku.

Před soudem zaznělo, že vyšetřovatelé zjistili totožnost dalších 15 žen, jejichž služby nabízely tytéž webové stránky. Identifikovat je policistům pomohli čeští kolegové a Interpol. Údajné oběti, z nichž některé jsou podle všeho Češky, nyní teprve mají být vyslechnuty.

Pachatelé dívkám sibovali práci v modelingu

Ačkoliv obhájce trval na tom, že Bronislava R. s těmito ženami nic nespojuje, soudce odmítl jeho žádost o propuštění na kauci. Hrozilo by totiž, že by obviněný utekl, nebo páchal další trestnou činnost, vysvětlil.

Zprávy z dalších médií upřesňují, že pachatelé dívkám slibovali práci v modelingu. Po příletu jim ale oznámili, že dluží peníze za letenky a ubytování. Údajnou pohledávku pak musely splácet prostitucí.

V témže případu jsou ještě obviněni další muž a žena, jejichž národnost ale BBC neuvádí.

Reklama

Výběr článků

Načítám