Hlavní obsah

Čech v Belgii ubodal nevlastního bratra kvůli hádce o přítelkyni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V obci Neeroeteren na severovýchodě Belgie ubodal v pátek 21letý český občan svého o devět let staršího nevlastního bratra. Důvodem smrtelné potyčky byla podle belgického serveru Nieuwsblad hádka o útočníkovu přítelkyni, která byla incidentu rovněž přítomna. Starší z bratrů zemřel po převozu do nemocnice, mladšího zadržela policie.

Foto: Olivier Matthys, ČTK/AP

Vůz belgické policie

Článek

„Náš zastupitelský úřad byl na základě informací belgické policie informován o úmrtí českého občana v obci Maaseik,“ řekl v pondělí televizi Prima mluvčí českého ministerstva zahraničí Daniel Drake. Menší Neeroeteren administrativně spadá právě pod Maaseik.

„My jsme v tuto chvíli v kontaktu jak s policejním prezidiem ČR, tak s belgickou policií, která spolupracuje na vyšetřování, ale vzhledem k vyšetřování nemůžeme podrobnosti komentovat,“ dodal Drake.

Útok se stal v pátek ráno v domě, který patřil útočníkovi. Jeho bratr, přítelkyně a tři další lidé tam byli na návštěvě. Podle sousedů oslovených belgickým serverem byl majitel klidný a málomluvný, hodně času trávil v práci. Do jeho domu se občas sjíždělo mnoho aut, která pak zase odjela.

Strůjci útoků v Bruselu dostali doživotí či 30 a 20 let vězení

Evropa

Pět zásahů nožem

Útočník svou oběť zasáhl nožem nejméně pětkrát, přivolaná záchranná služba raněného převezla do nemocnice. Tam později svým zraněním podlehl. Policie zajistila místo činu a ještě v pátek podezřelého vyslechla. Pořídila podle médií také snímky 360° kamerou, kterou laboranti ovládají na dálku. Záznam může být využit pro pozdější rekonstrukci místa činu.

V útoku údajně mohla hrát roli i konzumace omamných látek, píše server. V sobotu měl být útočník předveden před vyšetřujícího soudce, o výsledku se ale belgická média nezmiňují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám