Hlavní obsah

Čaputová kvůli pozitivnímu covid testu ruší veškerý program

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová zrušila svůj program na nadcházející dny i plánovanou cestu do zahraničí. Důvodem je, že byla ve středu pozitivně testována na koronavirus, informoval ve středu mluvčí hlavy státu Martin Strižinec.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zuzana Čaputová

Článek

Čaputová měla v plánu cestovat spolu s polským kolegou Andrzejem Dudou do Portugalska a Itálie, aby na jednáních s předními politiky těchto zemí podpořili Ukrajinu v její snaze získat na blížícím se unijním summitu postavení kandidátské země na vstup do EU.

Čaputová se potkala se Zelenským. V Kyjevě podpořila přijetí Ukrajiny do EU

Evropa

Tématem rozhovorů měly být také alternativní dodávky zemního plynu na Slovensko, které pracuje na snížení své závislosti na dodávkách plynu z Ruska.

Epidemická situace na Slovensku se v uplynulých měsících výrazně zlepšila a Bratislava už dříve zrušila téměř všechny restrikce v souvislosti s onemocněním covid-19. V současnosti v zemi denně laboratorní testy odhalí do 200 nových případů infekce.

Reklama

Výběr článků

Načítám