Hlavní obsah

Cameronův poradce a tiskový mluvčí konzervativců bral dál peníze od bulváru

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Tiskový mluvčí britské konzervativní strany Andy Coulson dostával peníze od mediální společnosti News International i v době, kdy už pro ni nepracoval. Coulson, který je nyní ve vazbě kvůli skandálům s odposlechy mobilních telefonů ze strany bulvárního nedělníku News Of The World byl v té době už hlavním mediálním poradcem současného premiéra Davida Camerona.

Foto: Reuters

Andy Coulson

Článek

Coulson byl šéfredaktorem News Of The World, který měl už tehdy problémy s odposloucháváním královské rodiny. News International opustil na konci ledna 2007, i když říkal, že s odposlechy neměl nic společného.

V červnu roku 2007 začal pracovat jako tiskový mluvčí konzervativců a mediální poradce Davida Camerona. Až do konce roku však dostával peníze od svého bývalého zaměstnavatele. Ten mu slíbil, že mu bude dál dávat plat šéfredaktora. Dostával ho však v plné výši i v době, kdy měl nové zaměstnání, a nebyl ani snížen.

Navíc využíval dál služební vůz mediální společnosti a využíva i zaměstnanecké benefity, jako byla zdravotní péče, ačkoli mě ve své nové funkci roční plat 275 000 liber.

Obě hlavní politické strany v Británii nyní čelí kritice, že jsou až příliš napojené na bulvární média.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám