Hlavní obsah

Cameron se v parlamentu loučil vtípky

Novinky, rei
Londýn
Aktualizováno

Premiér David Cameron ve středu naposledy vystoupil v britském parlamentu. S poslanci se loučil v dobré náladě a nešetřil vtipy. A kromě jiného vyvracel fámy, že nemá rád kocoura, kterého v Downing Street č. 10 podědil, když před šesti lety nastoupil do úřadu.

Cameron v parlamentu žertoval, sklidil dlouhý potlesk ve stojeVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Cameron vyvracel „fámu, že nějak nemá Larryho rád“. „Mám ho rád!“ prohlásil dvojsmyslně a ukázal fotografii jako důkaz. Snímek zachycuje premiéra v křesle, na klíně mu sedí Larry a Cameron ho hladí. Cameron později fotografii zveřejnil i na svém Twitteru.

Fotografie s Larrym jako důkaz

Odcházející předseda vlády také před poslanci vtipkoval na vlastní účet i účet svého opozičního soka Jeremyho Corbyna. O něm prohlásil, že obdivuje houževnatost, s jakou se své funkce drží.

Foto: Parliament TV/Handout, Reuters

David Cameron při loučení s poslanci nešetřil vtipy.

Cameron řekl, že chce zůstat nadále činný ve veřejném životě, a dodal, že „nic není nemožné“. V žertu ale vyloučil, že by se chtěl ucházet o post trenéra národního fotbalového družstva nebo role moderátora motoristického pořadu Top Gear. Poznamenal, že to by bylo těžší, než dělat premiéra.

Cameron během svého 182. vystoupení v parlamentu v pozici premiéra rekapituloval, že za tu dobu při interpelacích odpovídal na 5500 otázek, a lehkým tónem dodal, že je na ostatních, aby zvážili, na kolik z nich skutečně odpověděl.

Související téma:

Foto: ČTK/AP

Britský premiér David Cameron

Reklama

Výběr článků

Načítám