Hlavní obsah

Britští motorkáři dostali doživotí za vraždu člena konkurenčního gangu

Novinky, nka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Sedm členů motorkářského gangu poslal v pátek na doživotí do vězení birminghamský soud za vraždu člena konkurenčního motorkářského klanu Pekelní andělé. Vražda byla důsledkem vzájemné nevraživosti obou gangů. O případu informoval britský list The Guardian.

Foto: , Novinky

Na obět si vrazi počkali na dálničním odpočívadle.

Článek

Vrahové patří ke gangu zvanému Psanci. Osudného dne se na motorkářském festivalu rozhodli, že některého z nenáviděných Pekelných andělů zabijí. Čekali tedy v autě na odpočívadle u dálnice, po které se měli návštěvníci festivalu vracet, a vyhlíželi někoho ve stejnokroji konkurenčního gangu. Oním nešťastníkem se nakonec stal pětatřicetiletý automechanik Gerry Tobin, kterého střelili zezadu do hlavy.

Soud uznal, že obvinění Tobina zavraždili jen proto, že patřil k jinému gangu. “V tomhle případu nešlo o zabití z osobních důvodů. Zavražděný byla napaden ne pro to, kým byl, ale kvůli tomu, čím byl. Byl vlastně náhodnou obětí,” řekl žalobce Timothy Raggatt.

Za chladnokrevný čin dostali vrahové doživotí, což v Británii znamená nejméně 25 let vězení.

Podle policie akci muselo schválit nejvyšší vedení Psanců. “Taková riskantní akce bude mít vliv na celou jejich organizaci. Bylo by tedy nelogické, aby skupina jednala na vlastní pěst,” řekl jeden z detektivů.

Reklama

Výběr článků

Načítám