Hlavní obsah

Britský premiér Johnson se stal opět otcem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britský premiér Boris Johnson se stal opět otcem. Jeho manželka Carrie Symondsová přivedla ve čtvrtek ráno na svět dceru, napsal server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Britský premiér Boris Johnson s manželkou Carrie Symondsovou

Článek

„Matce i dceři se daří velmi dobře. Manželé by rádi poděkovali skvělému týmu porodnice za veškerou péči a podporu,“ uvedl pár v prohlášení, které zveřejnila jejich mluvčí.

Premiérova manželka vešla bočním vchodem do nemocnice v centru Londýna ve čtvrtek v 07:40 tamějšího času. Doprovázel ji bodyguard. Zhruba dvě hodiny předtím se na místě objevili policisté, aby zajistili místo jejího příjezdu, napsal Daily Mail. Boris Johnson s vlněným kulichem na hlavě a rouškou ji spolu se dvěma policisty následoval.

Pár má už syna, který se narodil loni v květnu. Chlapec se jmenuje Wilfred Lawrie Nicholas Johnson.

Pařili, nebo nepařili? V Británii sílí skandál kolem večírku v Downing Street

Zahraniční

Sedmapadesátiletý Johnson si vzal 33letou Symondsovou letos v květnu. Když se v roce 2019 stal premiérem, nastěhovali se společně do Downing Street. Stali se tak prvním nesezdaným párem, který spolu otevřeně žil v rezidenci britských ministerských předsedů.

Premiér byl předtím již dvakrát ženatý a odmítá uvést, kolik potomků zplodil. Se svou druhou ženou právničkou Marinou Wheelerovou má čtyři děti.

Novorozená dcera se stala čtvrtým dítětem, které se v tomto století narodilo úřadujícímu britskému premiérovi. Manželky Tonyho Blaira a Davida Camerona měly rovněž děti v době, kdy byli jejich manželé ve funkci.

Život a kariéra britského politika Borise Johnsona

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám