Hlavní obsah

Britská policie zatkla hledaného pedofila po 27 letech stíhání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmdesátiletý Richard Burrows byl téměř 27 let jedním z nejhledanějších zločinců ve Velké Británii. Ve čtvrtek jej ovšem zatkli na letišti Heathrow při návratu z Thajska. Tam se skrýval před mnohačetnými obviněními ze sexuálních zločinů páchaných na dětech.

Foto: Profimedia.cz

Richard Burrows před útěkem

Článek

Burrows dal svým návratem do země po téměř třech dekádách na útěku příležitost policii, která ho stíhala od prosince 1997, kdy se nedostavil k soudu, kde měl čelit dvěma obviněním ze sodomie a jedenácti obviněním ze sexuálního napadení. Jeho oběťmi byly převážně děti z dětského domova v Congletonu v Cheshiru, ale na svědomí má ještě několik dalších napadení, ke kterým došlo v hrabství West Midlands v období 1969-71.

„Naše odhodlání Burrowse najít za 27 let nepolevilo a jeho zatčení značí významný krok kupředu v tomto případu a počátek jeho uzavření pro všechny zúčastněné,“ řekla inspektorka cheshireské policie Eleanor Atkinsonová. „Doufám též, že toto zatčení zafunguje jako varování pro ostatní hledané podezřelé a ukáže, že ať už se schovávají jakkoliv dlouho, najdeme je a zatkneme.“

Obviněný zůstává v policejní vazbě a v úterý předstoupí před soud v Chesteru, tentýž soud, jenž ho měl soudit před 27 lety.

V londýnském vlaku pobodali muže. Cestující útok natočili

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám