Hlavní obsah

Srážka nákladních lodí v Severním moři: jedna se potopila, nejméně tři mrtví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nejméně tři mrtvé si vyžádala úterní srážka dvou nákladních lodí v Severním moři u ostrova Helgoland. Několik dalších námořníků se pohřešuje. Jedna z lodí, britská Verity, se potopila, uvedly německé úřady.

Foto: Hasenpusch Dietmar, ČTK

Loď Verity na snímku z roku 2014

Článek

Lodě Verity a a Polesie se srazily brzy ráno asi 25 km jihozápadně od Helgolandu, napsal list Independent s odvoláním na centrálu německé námořní záchranné služby.

Zatímco Verity, jež plula pod britskou vlajkou, se potopila, Polesie, která měla bahamskou vlajku a 22 lidí na palubě, zůstala na hladině.

Jednoho člověka se podařilo vytáhnout z vody. Později posádka britské výletní lodi Iona, která se podílí na záchranných pracích, oznámila podle serveru Dailymail.co.uk, že vyzvedla tři těla.

Pátrání po dalších nezvěstných námořnících z Verity, která plula z německých Brém do britského Imminghamu, pokračuje.

Zapojeny jsou do něj tři záchranné lodě, policejní čluny, pátrací letadlo a helikoptéra a také zmiňovaná Iona, která pluje na trase ze Southamptonu do Hamburku, Rotterdamu a Brugg v Belgii. Pasažéři Iony podle Dailymailu „vyděšeně sledovali, jak posádka vytahuje z vody těla“.

V oblasti panuje silný vítr a na moři jsou velké vlny.

Verity, jež byla spuštěna na vodu v roce 2001, má délku 91 metrů, uvedl server LBC. O osm let mladší Polesie je větší, 190metrová. Plula z německého Hamburku do španělské La Coruñi.

Turecká loď najela v Černém moři u Rumunska na minu

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám