Hlavní obsah

Britové odtajnili video z testu nové laserové zbraně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Videozáběry z testu nové laserové zbraně DragonFire zveřejnilo nyní britské ministerstvo obrany. Zkouška, při níž vysokoenergetický laser zasáhl vzdušné cíle na zkušební střelnici na Hebridách v severozápadním Skotsku, se uskutečnila už v lednu.

DragonFire Video: Ministry of Defence UK

 
Článek

Podle britského ministerstva obrany je zbraň dostatečně přesná, aby ze vzdálenosti jednoho kilometru zasáhla jednolibrovou minci. Náklady na jeden „výstřel“ přitom podle armády činí jen zhruba deset liber (295 Kč).

„Nově odtajněné video ukazuje sílu našeho laseru DragonFire v akci. Tato technologie je výsledkem společné práce se špičkovými průmyslovými partnery,“ komentovalo zveřejněné záběry britské ministerstvo obrany podle webu listu Daily Mail. Nová zbraň by mohla být využita k likvidaci stíhaček, válečných lodí nebo hypersonických střel, napsal server.

„Tato zbraň má potenciál způsobit revoluci na bojištích. Nejenže sníží závislost na drahé munici, ale díky vysoké přesnosti také minimalizuje riziko vedlejších ztrát,“ komentoval zbraň už dříve britský ministr obrany Grant Shapps.

Z kilometru trefí minci. Britové úspěšně otestovali laserovou zbraň DragonFire

Evropa

Britská armáda si objednala laserové dělo

Evropa

Reklama

Související témata:
DragonFire (zbraň)

Výběr článků

Načítám