Hlavní obsah

Bratislava kupuje budovu erotického salónu

Město Bratislava odkoupí budovu bývalého erotického masážního salónu v bratislavském Sadě Janka Kráľa a podle plánů v něm vytvoří gastro provoz rodinného charakteru. Bratislavští zastupitelé odsouhlasili na koupi budovy od soukromé osoby 1,68 milionu eur (43,8 milionu korun).

Foto: Právo

Pozemek má 609 metrů čtverečních a samotná budova 364 metrů čtverečních.

Článek

Pozemek má 609 metrů čtverečních a samotná budova 364 metrů čtverečních. „Naše představa o ceně byla jiná, ale máme zde historickou možnost získat tento objekt zpět,“ nechal se slyšet primátor hlavního města Slovenska Matúš Vallo. Podle primátora by po nevyhnutelné rekonstrukci měla v budově sídlit cukrárna, restaurace a zázemí pro kulturní aktivity s využitím přilehlého amfiteátrového sezení.

Sad Janka Kráľa se nachází na petržalské straně Dunaje a Vallo ho označil za jedinečný poklad Bratislavy. „Sad Janka Kráľa s přilehlým nábřežím Dunaje je národní kulturní památka chráněná zákonem,“ zdůraznil primátor.

Při těchto vzletných slovech primátora je nabíledni otázka, jak mohl ve zmíněné budově v městském parku dlouhá léta fungovat erotický salón Messalina Club. V roce 1994 získala soukromá osoba zdejší cukrárnu v rámci malé privatizace a provozovala zde zmíněný erotický salón. Okolní park byl přitom stále plný dětí a rodin na procházce. Iniciativa Vraťme důstojnost Sadu Janka Kráľa léta vyzývala vedení města, aby erotický salón zrušilo.

„Považujeme za nepředstavitelné, že by se podobné nedůstojné zařízení vyskytlo v císařských zahradách ve Vídni, v londýnském Hyde Parku nebo ve Versailles,“ konstatovala iniciativa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám