Hlavní obsah

Bitka na škole v Berlíně: 49 lidí zasaženo pepřovým sprejem, ředitelce zlomili ruku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celkem 49 mladistvých a učitelů muselo být ošetřeno kvůli podráždění pepřovým sprejem při bitce na střední škole v berlínském Neuköllnu. Ředitelce, která se snažila nejagresivnější rváče oddělit, zlomili ruku a musela do nemocnice, informuje web listu Die Welt.

Foto: Profimedia.cz

Vozidla německé policie. Ilustrační foto

Článek

Bitka vypukla, když se dva studenti ve věku 14 a 15 let začali rvát se dvěma dalšími chlapci, uvedl Die Welt. Jeden z nich přitom použil pepřový sprej.

Sám se ale vystavil jeho účinku, zatímco soupeř se zmocnil spreje a zaútočil na znepřátelenou dvojici. K ní se přidal další 15letý student.

Bitka eskalovala tak, že 52letá ředitelka školy, která chtěla rváče oddělit a postavila se mezi ně, skončila v nemocnici s vážnou zlomeninou ruky.

Zásah pepřovým sprejem utrpěli také dva učitelé a přivolaní policisté, kterým se podařilo situaci lehce zklidnit, ale poté je napadl 21letý bratr jednoho ze studentů, bil je pěstmi, urážel je a vyhrožovat jim.

Strážci zákona ho zpacifikovali a nyní je vyšetřován kvůli napadení policistů, vyhrožování, urážce a ublížení na těle.

Policie podle webu uvedla, že důvodem rvačky byl banální spor a nešlo o politiku.

Neukölln patří k berlínským čtvrtím, kde se v posledních týdnech odehrálo několik propalestinských a antisemitských demonstrací. Pro 81,3 procenta žáků z tamních škol není němčina mateřským jazykem.

Noční násilí v Berlíně: „Proměníme Neukölln v Gazu“

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám