Hlavní obsah

Belgický cyklista záměrně srazil pětiletou dívku, za zveřejněné video mu teď soud přiznal odškodné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Belgický cyklista, který na Vánoce roku 2020 na zasněžené cestě podle soudu záměrně kolenem srazil pětiletou holčičku, protože se mu neklidila z cesty, sám dostane odškodné. Platit mu má otec sražené dívenky za to, že video incidentu zveřejnil na internetu. Tím prý cyklistu zostudil a vystavil šikaně.

Foto: Twitter/ de Jonge Turken

Sražení dívenky cyklistou v Belgii

Článek

Virální video sražení tehdy pětileté dívky natočil její otec Patrick Mpasa. Původně natáčel vánoční rodinnou procházku přírodní rezervací Baraque Michel v Lutyšské provincii. Zachytil ale také to, jak se k jeho rodině zezadu přiřítil cyklista, křičel „pozor“ a nakonec mu srazil dceru.

Když dívenka upadla, cyklista nezastavil. Naopak se snažil z místa ujet. Otec ho ale dohnal, zastavil a zavolal policii. Dívce se nic nestalo.

Případ se původně dostal k soudu ve Verviers. Ten rozhodl, že se nejmenovaný 62letý cyklista, který má údajně sedm vnoučat, dopustil útoku na nezletilého, dostatečně ho ale ztrestala pozornost a reakce na internetu. Uložil mu proto navrch „jen“ roční podmínku a symbolické euro pokuty.

Anketa

Zaslouží cyklista odškodné?
Ano
7,4 %
Ne
92,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 33502 čtenářů.

Tím ale případ neskončil, upozornil minulý týden britský deník The Daily Mail. Odsouzený cyklista se sám obrátil na soud s žádostí o odškodné za narušení soukromí. Kvůli zveřejnění videa prý téměř nemůže vycházet z domu. Také jemu dal soud za pravdu. O výši odškodného má rozhodnout v dubnu příštího roku.

Expartner zveřejnil její lechtivé fotky, Američanka vysoudila 27 miliard

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám