Hlavní obsah

Autobus se po šílených manévrech zřítil v Petrohradě do řeky: sedm mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Sedm lidí zahynulo poté, co se v ruském Petrohradě zřítil autobus do řeky Mojky, přítoku Něvy. Úřady dříve uváděly čtyři mrtvé a šest vážně či kriticky zraněných. Agentura RIA Novosti uvedla, že policie řidiče autobusu zadržela.

Autobus se po šílených manévrech zřítil v Petrohradě do řekyVideo: Reuters

 
Článek

Autobus, v němž cestovalo asi 20 lidí, jel po ulici podél řeky, ale na křižovatce odbočil ostře na most, kde narazil do jednoho auta. Vzápětí prorazil mostní bariéru a zřítil se do řeky. Tam se potopil a vidět z něj byla jen střecha. Skrze ni pak záchranáři vyprošťovali lidi z autobusu a v člunech je odváželi na břeh.

„Záchranáři vyprostili z potopeného autobusu celkem devět lidí. Dva jsou ve vážném stavu, čtyři ve stavu klinické smrti, tři zemřeli,“ informovala agentura TASS. Později se tragická bilance upřesnila s odkazem na ruský vyšetřovací výbor.

Na záchranných pracích po nehodě se v centru druhého největšího ruského města podílelo na sedm desítek lidí a 18 sanitek, informovala agentura.

Uvedla dále, že podle policie řidič nezvládl řízení, kterému se dostatečně nevěnoval, a proto byl zadržen. Manželka řidiče řekla, že nadřízení jejího muže donutili nastoupit na ranní směnu, i když den předtím byl v práci 20 hodin, uvedla agentura AP. Úřady mimo jiné prověřují, zda byly dodrženy předpisy pro bezpečný provoz hromadné dopravy.

Autobus patřil společnosti Taksi, která v Petrohradě pomáhá zajišťovat veřejnou dopravu. Její vozidla ve městě jezdí na 11 linkách. Firma už dříve podle TASS dostala pokutu v řádu statisíců rublů, když hrubě porušila podmínky licence, píše se v rozhodnutí soudu z ledna tohoto roku.

Foto: Dmitri Lovetsky, ČTK/AP

Po nehodě autobusu v ruském Petrohradě zůstala nad vodou v řece Mojce pouze malá část střechy vozidla

Nejméně 23 lidí zahynulo v Peru po pádu autobusu do řeky

Amerika

Výběr článků

Načítám