Hlavní obsah

Arcibiskup z Canterbury pokřtil třetí dítě prince Williama a Kate

Arcibiskup z Canterbury Justin Welby v pondělí v královské kapli paláce svatého Jakuba v Londýně pokřtil při soukromém obřadu třetího potomka britského prince Williama a jeho manželky Kate. Louis Arthur Charles, narozený 23. dubna, je pátým v pořadí nástupnictví na britský trůn.

Foto: Profimedia.cz

Princ Louis Arthur Charles byl v pondělí pokřtěn.

Článek

U křtu byla blízká rodina a pozvaní přátelé, ale nikoli královna ani její manžel princ Philip. Jak oznámil Buckinghamský palác, rozhodlo se o tom před určitým časem a důvodem nejsou zdravotní problémy, nýbrž to, že se dvaadevadesátiletá královna v pondělí vracela ze sídla v Norfolku a čeká ji rušný pracovní týden.

Kensingtonský palác na Twitteru zveřejnil video zachycující aktéry při příchodu do kaple. Poprvé byla k vidění pohromadě celá pětičlenná rodina prince Williama, který vedl za ruku obě starší děti, prince George a princeznu Charlotte.

Kate krátce hovořila s arcibiskupem a podle novinářů mu řekla, že je Louis velmi klidné dítě. Vévodkyně z Cambridge doufá, že to tak zůstane.

Pokřtěn vodou z řeky Jordán

Jako první do kaple vešel princ Charles, tedy Louisův dědeček, s manželkou Camillou. Za rodinou prince Williama pak bylo vidět jeho bratra Harryho s manželkou Meghan. U obřadu, při němž arcibiskup Louise pokřtil vodou z řeky Jordán, byli i sourozenci Kate sestra Pippa a bratr James.

Obřad začal v 17:00 SELČ a trval asi čtyřicet minut. V téže kapli byl pokřtěn také Louisův starší bratr prince George narozený v roce 2013. Jejich sestra Charlotte byla křtěná v roce 2015 v kostele v Sandringhamu v Norfolku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám